24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı…

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı…

Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve lâik bir toplum yaratma ülküsüne inanmış bütün Cumhuriyet öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun…

Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve lâik bir toplum yaratma ülküsüne inanmış bütün Cumhuriyet öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun…

Eğitim; çağdaşlığı ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş tüm ülkeler gibi, Türkiye Cumhuriyeti için de en önemli alanlardan biridir. Cumhuriyetin kurucusu büyük ATATÜRK, her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da ulusumuza çağdaş uygarlık düzeyini hedef olarak göstermiştir.

Bu anlayış Türk Ulusunun aydınlanma hareketine büyük katkı sağladığı gibi bir toplumu ümmet ve kulluk anlayışından çıkarak ulus ve yurttaş düşüncesine geçmesini sağlamıştır. 

Ancak bunun tersine bir anlayışla ülkemizde son dönemde izlenen tutarsız ve yanlış politikalar, eğitim yap-boza dönüştürerek kalitesizleştirilmiştir. Özellikle müfredatta yapılan değişlikler, öğretmenler üzerinde kurulan baskılar ve andımızın kaldırılması gibi pek çok konuda yapılan farklı uygulamalarla çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaştırıldığı bir eğitim sistemine hızla geçilmektedir. Bununla birlikte Karma eğitimin sorgulanması gibi çağdışı ve kısır bir tartışma ile Laik ve Çağdaş Eğitim Sistemimiz farklı düşüncelere hizmet etmeye doğru yönlendirilmektedir. Asla izin verilmeyecektir.

Yüce Atatürk`ün aydınlattığı yolda ilerleme kararlığında olan siz değerli öğretmenlerimiz: "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" kuşaklar yetiştirerek, Atatürk`ün çağdaş ve evrensel ilkelerine bağlı, ilerici ve lâik devrimlerini yaşatmayı ilke edinen, eşitliğe inanan, ilkeli ve erdemli bireyler olarak yaşama hazırlamanın en büyük göreviniz olduğunu hiçbir zaman unutmayınız.

Ülkenin geleceği yönünden önemli sorumluluklar taşıyan, karşılaştıkları güçlüklere rağmen büyük hizmet aşkıyla çalışarak görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize hak ettikleri yaşam koşulları sağlanması dileğiyle onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

                                                         Sedat PEKEL

                                                BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı